A fütyülős pálinka főzési folyamata

Magyarország egyik legismertebb termékének számít, a fütyülős pálinka, amit a világ minden táján ismernek. Az igazi pálinka barackból vagy szilvából készül. Ennek a pálinkafőzésnek három szakasza van, amire mindig nagyon figyelnek. Az erjedéssel kezdődik az első szakasz, először a gyümölcsnek meg kell erjednie ahhoz, hogy főzhető legyen. Ezután következik a lepárlás, ami valójában a főzést jelenti. Ha lefőzték mind a pálinkát, akkor az érlelés következik, ami három hónaptól akár több évig is eltarthat. Minél több időt érlelődik, annál finomabb lesz a pálinka. Az érlelés azért szükséges, mert a pálinka a főzés után meg kell, pihenjen, a zamata kialakuljon és összeérjen. Mindhárom lépésre nagyon oda kell figyelni, hogy jó és finom pálinka legyen a gyümölcsből. Egy ideig nem volt szabad otthon pálinkát főzni, mert törvénybe ütközött, de ezt most már eltörülték. Főzhet mindenki, akinek van gyümölcse, de csak saját szükségletre. A fütyülős pálinka nagyon finom, mindegy, hogy nagyüzemben vagy otthon főzik.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás