Az ágyas pálinka előállításának lépései

A pálinkafőzés alapvetően két szakaszból áll. Először kifőzik az erjesztett gyümölcsök levét, és az így kapott alszesz még egyszer visszakerül az üstbe azért, hogy megszabaduljanak a kozmaolajoktól és az egyéb felesleges frakcióktól.

Az elkészült ital már fogyasztható is, viszont gyakran még más folyamatokra is szükség van. Például az ágyas pálinka készítése itt még nem ér véget. Ezután következik ugyanis az érlelés, amit többnyire tölgyfahordókban végeznek. Ez jellegzetes színt és aromát is kölcsönöz az italnak.

Nemcsak az ágyas pálinka megy át érlelési folyamaton, hanem más esetekben is alkalmazzák, ha még nemesebbé, különlegesebbé szeretnék tenni az italt. Az ágyas pálinka esetén azonban más is kerül a hordóba a szesz mellett. Aszalt gyümölcságyat készítenek az italnak, amelyhez többnyire olyan gyümölcsöt használnak, amiből a pálinka is készült.

Így még jellegzetesebb lesz a gyümölcsíz. Igazi különlegességek készülhetnek ezzel a módszerrel. Az ágyas pálinka palackozás után is tartalmaz néhány gyümölcsdarabot az üveg alján, így könnyen felismerhető.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás