Finom nugátos marcipán rúd

Kategória: Étel-Ital Comments: No comments

 Véradók Fesztiválja

A nugát egy pörkölt mogyoróból vagy dióból készült édesség, amit kakaóvajjal kevernek össze. Ez a különleges édesség fogyasztható önmagában, de olvasztott csokoládéval és más hozzávalóval is kombinálhatják. A marcipán rúd kézi formázás útján is kialakítható, aminek a közepébe nugátot helyezve igazi ínyencség. Aki kedveli a marcipánt, az nézzen el a gourmania.hu webáruházba! Az online üzletben rengetegféle desszertet, apró édességet és ízesített csokoládét vehet szemügyre. A marcipán nem nevezhető túlságosan népszerűnek, hiszen cukorból és mandulából áll.

A mandulát meg lehet pörkölni kicsit, mielőtt ledarálja, de ez egy elhagyható lépés. A megfelelő cukormennyiségből víz hozzáadásával készítsen szirupot, majd keverje hozzá a daráltmandulát. Ízesíthető vanília kivonattal és egy csipet sóval is. A marcipán rúd tökéletes édesség két étkezés között, ám desszertnek is választhatja az ebéd után. Az Anthon Berg marcipán rúd nugáttal még ajándékként is megállja a helyét, a különlegessége miatt.

Print Friendly
Címkék: