A páramentesítő készülék működési elve

Kategória: Webáruház Comments: No comments

Páramentesítő készülék

A lakásban a 20-22 C fok az ideális, míg páratartalom szempontjából a 40-60%-os helyiségben érezzük jól magunkat. A páramentesítő készülék képes létrehozni ezt a megfelelő szintet, ahol a levegő sem túl száraz, sem túl nedves. A szerkezet beszívja a szobában lévő levegőt, majd megszűri azt a hőcserélő rendszeren. Ezen a nedvesség kicsapódik és összegyűjti a vizet a kis tartályába, amivel minden termék el van látva.

A szárazabb levegőt pedig egyszerűen visszajuttatja a légkörbe. A páramentesítő készülék kikapcsol, amikor a vizes tartály megtelik, ezzel elkerülhető a víz kifolyása. Az eszköz szinte bárhol elhelyezhető, legyen az lakás, konyha vagy iroda, hiszen csendes és alaposan végzi el a feladatát. Általában dohos és nedves pincékben alkalmazzák a levegő frissen tartásáért, illetve a penész kialakulásának elkerülése végett. Elég felkapott a páramentesítő készülék használata uszodákban és mosodákban, hiszen ezekben igen magas a páratartalom. A szerkezeten feltüntetik a terület méretét, amiben képes megszűrni a levegőt. Amennyiben az egész lakásban szeretnénk biztosítani a kiváló páratartalmat, érdemes az eszközt áthelyezni a többi helyiségbe. A nyitott ajtók nem feltétlenül jelentenek megoldást a nagyobb ingatlanokban. A termék legfőbb feladata a penész megelőzése, aminek az elhanyagolása akár asztmához is vezethet. Sajnos a már meglévő penészt nem távolítja el, azonban megelőzi annak a kialakulását.

Köztudott, hogy a csúnya foltok jelentősen kihatnak az egészségre, hiszen elég sok súlyos betegséget tudnak okozni. Elsősorban allergiát és asztmát, de a kellemetlen orrdugulást és a torok ingerlését is a spórák okozzák. Szerencsére a penész megelőzése manapság már könnyen megoldható a különböző készülékek által, amik biztosítják a megfelelő páratartalmat. Rengeteg házi praktika létezik az eltávolítására, illetve vegyszereket is árulnak e célból. Azonban hiába az egész, ha nem teszünk semmit a penész megelőzése érdekében. Az eltávolításuk során a spórák a levegőbe jutnak és újra képesek megtelepedni, emiatt levegőszűrőt is ajánlott alkalmazni!

Print Friendly, PDF & Email