Ezt a finom likőrt 1934-ben alkották meg az emésztési problémák enyhítésére. A Jagermeister a kifinomult íze miatt, rövid időn belül élvezeti cikké vált. Érdemes tudni, hogy 56 különböző gyógynövény felhasználásával készül. Az alkoholtartalma 35 %, ami nem nevezhető túlságosan magasnak. Fogyasztása hidegen ajánlott, de koktélokba is előszeretettel keverik.
A növényi alapanyagokat ökológiailag tiszta területen gyűjtik össze, aztán pedig szárítják és aprítják. A gyártó által ismert arányban egyesítik, majd töltik fel alkohollal. A Jagermeister tölgyfahordóban érlelődik. Miután elnyerte az eredeti színét és egyedi aromáját leszűrik és hozzáadják a cukrot, meg a karamellt.
Ha ez megvan, akkor az infúziót további 6 hónapig folytatják. A kész terméket szinte átlátszatlan üvegből kivitelezett palackba öntik, ami nem engedi át a fényt. Tudni kell, hogy a nedű erős lehűtés után sűrűbbé válik és enyhe édességet érezhet rajta, amikor fogyasztja. A Jagermeister remek döntés egy kiadós ebéd vagy vacsora előtt.