A mulatozás és a minőségi pezsgő

Kategória: Étel-Ital Comments: No comments

Egy év során több olyan alkalom is van, amit érdemes méltó módon megünnepelni. Ilyenkor nemcsak a fennkölt hangulatra kell gondolnunk, hanem a megfelelő ételek és italok fogyasztására is. Az elmúlt évszázadokban a pezsgő fogyasztás jogosan forrt össze a mulatozással. Valamiért ennek a buborékos finomságnak különleges hangulata van, amit megéri kiélvezni.

Érdekesség, hogy ezen ital esetében a szénsav nem utólag lesz beintegrálva folyadékba, hanem az érlelés során keletkezik. Valószínűleg éppen innen ered a pezsgő elnevezés. A legelső típusokat Franciaországban készítették el, de azóta már a világ számos részén gyártják.

Rendkívüli jelentőséggel bír az alaplé elkészítése, ami a későbbiekben újabb forráson esik át. Ha minden feltétel adott, akkor a pezsgő egyszerűen kivételes ízzel fog rendelkezni. A beszerzése nem okozhat problémát, mert szinte nincs olyan élelmiszerkereskedelmi egység, ahol ne lenne kapható valamilyen formában. A megannyi pezsgő márka közül az interneten is kedvünkre válogathatunk.

Címkék:  ,