Az önterülő aljzatkiegyenlítő keverék előnyei

Kategória: Építőipar Comments: No comments

önterülő aljzatkiegyenlítő

A cementkötésű padlók gyártásához a közelmúltban csak cementhabarcsot használtak. Ez a folyamat munkaigényes volt és a szint beállítására fordított idő visszatartotta a munka ütemét. Azonban az önterülő aljzatkiegyenlítő felgyorsítja az építkezés tempóját és új lehetőségeket nyit meg a kőművesek előtt.

Ez általában por vagy ragasztó alapú készítmény, ami az összekeverés után nyúlékony és folyékony formát ölt. Az elkészített keveréket a megalapozott felszínre kell önteni. Az önterülő aljzatkiegyenlítő saját maga gravitációs hatására egyenlítődik ki. A keverék képes az automatikus szintezésre, meglepően gazdaságos áron.

A 3 cm vastagságú réteg elegendő az aljzat szilárdsági jellemzőinek és minőségének biztosításához. Az említett építkezési anyagok tartósak és sok éven át megbízhatóan szolgálnak. Az önterülő aljzatkiegyenlítő fő előnye a rövid elkészülési idő. Míg a hagyományos cement aljzatok 3-4 héten belül nyerik el a megfelelő szilárdságot, a fent bemutatott típus már egyetlen nap alatt használható.