Egyedi ízt nyújt a whiskey

Szinte minden országnak megvan az az alkoholos itala, amiről híres, és például Magyarországon egyértelműen ilyen a pálinka, amely rengeteg gyümölcsből készülhet. Skóciának a sajátos whiskey itala az, amelyik tradicionális alkoholnak nevezhető az országban. A skót szeszes ital, amelyiket sokan csak Scotch-ként ismernek, egyedi előállítási módszereken megy át annak érdekében, hogy elnyerje a végső ízét.

A sajátosság abban rejlik, hogy azt legalább kétszer, bizony egyes esetekben háromszor párolják le. A nemzetközi jogok feltüntetik, a Scotch nevet csak a Skóciában desztillált és minimum három év és egy napig a speciális tölgyből készült hordóban érlelt whiskey viselheti. Igazán érdekes itt, hogy rengeteg hordóerősségű szeszes italról hiányzik a kormegjelölés.

Ennek oka, hogy kis mennyiségben ezek tartalmaznak ízesítés gyanánt fiatalabb alapanyagokat is. Az igazán finom, megnyerő ízzel bíró skót whiskey alapfajtája az úgynevezett maláta típus és a gabona változatú, amelyekből speciális keverékeket állítanak elő.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás