A gyümölcsbor szabályozásának fogalmai

Kategória: Szolgáltatás Comments: No comments

Nem kell borszakértő legyen valaki, hogy tudja, a borokat megannyi módon lehet kategorizálni. A szabályozást tekintve van az asztali gyümölcsbor. Ilyen ital a megyei fajtalistában szereplő, borszőlőfajtákból származó, legalább 13 tömegszázalékos, természetes eredetű és cukrot tartalmazó nedű. Itt a minimális alkoholtartalom amúgy valójában 9 százalék.

Az asztali gyümölcsbor általában a síkvidéki telepítésű borszőlőből készített különösebb fajta- és tájjelleg nélküli tömegbor. Az elnevezést tekintve nyugodtan alkalmazható általános vagy fantázianév is, illetve nem ritka, hogy a borvidékre nem utaló termőhely, fajtanév külön-külön vagy együttesen szerepel.

Erre jó példa a pincemester, asztali vörös, fehér, kadét fehér, Lőrinc barát bora, koccintós és sok más. Az ilyen gyümölcsbor változatok a hazai internetes boltokban is megvehetőek, hiszen a forgalmazók tudják, a magyar emberek nagyon odavannak a hazai finomságokért. Ezeknél nagy előny, hogy az italokhoz igen kedvező áron lehet hozzájutni.

Címkék:  ,