rum

Hogyan készül a rum?

A terméket a nádcukor gyártásakor fennmaradt melaszból készítik. A rum barnás színét a karamell hozzáadásával kapják meg. Többnyire tölgyfahordóban érlelik. Mivel a világ egyik leghíresebb italáról van szó, ezért biztosan mindenki találkozott már valamelyik típusával. A kivitelezésnél lényeges folyamat az erjesztés, aminek alkalmával a melaszt vízzel hígítják fel és élesztőt adnak hozzá.

Ekkor veszi kezdetét az úgynevezett aroma építés. Ha ez megtörtént, akkor következik a lepárlás. Ilyenkor választják el a vizet az alkoholtól. A rum érlelésére két tényező van hatással, a hordó és a levegő. Ez idő alatt alakulnak ki az érettebb, simább aromák és nyeri el végleges színét a párlat.

A 17. században a Karib-szigeteken található cukornád ültetvényeken dolgozó emberek felfedezték, hogy a cukorkészítés melléktermékéből, vagyis a melaszból alkoholt lehet előállítani. A rum napjainkban már az éjszakai klubok egyik legkeresettebb szeszesitala. Többféle kivitelben kapható, így mindenki megtalálja a kedvére való ízvilágot.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás