esküvői vacsora menüsor

Így érdemes összeállítani egy esküvői vacsora menüjét

Az esküvői menü összeállítása az egyik legfontosabb feladata a házasodni óhajtó pároknak, amit úgy kell elvégezniük, hogy minden meghívott megtalálja benne a fogára valót. Egy esküvői vacsora menüsor számtalan elemből tevődhet össze. Nyilvánvaló, hogy nem lehet minden vendég egyedi igényeinek eleget tenni, ezért tanácsos többféle ételt készíteni, hogy senki ne maradjon éhen.

Az első benyomás mindig a vendégek fogadásakor történik, ezért rendkívül lényeges, hogy milyen vendégváró falatokkal és italokkal vannak megkínálva. Célszerű annak megfelelően összeállítani a vendégváró tartalmát, hogy mennyi idő telik el az érkezéstől a vacsora kezdetéig. Az apró sós sütemények és a pogácsák nagyon népszerűek, de azért ajánlott jelentősen bővíteni a felhozatalt.

Ideálisak például a mini fasírtgolyók, a rántott camembert falatkák, sajtgolyók, mozzarella koktélparadicsommal, hogy csak néhányat említsünk. Ugyanakkor vannak párok, akik a magyaros vegyes tál mellett döntenek, ami a klasszikus finomságokat tartalmazza. Aztán a vacsora megkezdése minden esetben az előétel feltálalásával indul. Itt is fontos, hogy milyen ételek kerülnek a tányérokra. Az egyik legfontosabb tényező az ünnepi menü, ami lehet ültetett tálszervizes vagy svédasztalos.

Előbbi esetében a felszolgálók az asztalhoz viszik az ételeket, az utóbbinál pedig a vendégek egy büféasztalról választhatják ki a számukra megfelelő, tetsző falatokat. Akár kombinálható is a kettő, ami azt jelenti, hogy a levest tálakban szervírozzák és asztalhoz viszik, így biztosítva az esküvői vacsora ünnepi jellegét. A főételek pedig svédasztalról fogyaszthatóak, így minden vendég a saját étkezési tempójának, szokásainak megfelelően táplálkozhat.

Vacsora után általában felhőtlen mulatozás veszi kezdetét és mint ahogy ez már lenni szokott, a sok mozgástól, tánctól megéheznek a vendégek. Ezért a szervezőknek illik gondoskodniuk az éjféli vagy inkább a hajnali étkezésről is. Az energia utánpótlását megadhatja például egy kis virsli, debreceni és bajor kolbász, sajtpult, hagyományos töltött káposzta tejföllel vagy pörkölt.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás