Mennyi egy átlagos életbiztosítás havi díja?

Kategória: Szolgáltatás

Bármennyire is próbálunk olyan életkörülményeket teremteni, amelyek között biztonságban érezhetjük magunkat, mégis történhetnek olyan dolgok, amelyek egy csapásra megváltoztathatják az életünket negatív irányba.

Megbetegedhetünk, elszenvedhetünk egy balesetet, elveszíthetjük a munkánkat, vagy történhet más tragédia. Egy életbiztosítás, amelyiknél az átlagos havi díj elfogadható, sok kellemetlenségtől megmenthet bennünket és családunkat.

Sokan azt gondolják, hogy ez felesleges pénzkidobás, hiszen úgyis ott van a TB és a táppénz, ami fedez minden váratlan kiadást, de az, aki került már ilyen szorult helyzetbe, jól tudja, hogy egy komolyabb bajnál ez nem elegendő minden költségre.

Arra pedig végkép nem lehet számítani, hogy velünk úgysem történhet semmi tragédia, hiszen ezt sajnos nem tudjuk kiszámítani előre, sem elkerülni. Ajánlott tehát mindenkinek az olyan életbiztosítás megkötése, amelyiknél az átlagos havi díj is elfogadható.

Hogy melyik lehet a számunkra leginkább megfelelő szerződés, annak komolyan utána kell járni, hiszen senki nem szeretne évek múlva rájönni arra, hogy olyan életbiztosítást kötött meg, amelyiknél az átlagos havi díj sokkal magasabb, mint az indokolt lenne és tulajdonképpen közel sem kap annyit a pénzéért, amit akkora összegnél el lehetne várni.

Figyelembe kell venni, hogy milyen jellegű biztosítás lenne számunkra a leginkább megfelelő. A következő típusok közül választhatunk: kockázati, elérési, vegyes, term-fix vagy unit-linked életbiztosítás. Választhatunk aszerint is, hogy mi a célunk: váratlan haláleset miatt mentesíteni a szeretteinket a rengeteg költség alól, vagy szeretnénk megtakarítani bizonyos pénzösszeget.

Az átlagos havi díj attól is függ, hogy milyen fajta biztosítást kötünk, havi 2-3 ezer Forinttól, akár több tízezerig is terjedhet. Mindenképpen meg kell vizsgálnunk azt, hogy amit átlagos havi díj címeként befizetünk, az arányos-e azzal, amit a biztosítástól várhatunk. Ennek a felméréséhez és a jó választáshoz szakértői segítséget is kérhetünk.