Mit kell tudni az illóolajokról?

Kategória: Webáruház Comments: No comments

illóolajok

Még mindig népszerűek azok az illóolajok, amik különösen magas mentoltartalommal rendelkeznek. Nagy kedvenc a japán mentaolaj, amelyik nyugtató, gyulladáscsökkentő és hűsítő tulajdonságokkal bír. Ehhez pedig hozzátartozik az a kellemes, üde és friss illat, ami nagyon hamar bejárja az egész lakást. Kozmetikai készítményekbe előszeretettel teszik a szakértők, nemcsak a jó illata miatt, hanem azért is, mert hatóanyagként is megállja a helyét. A japán mentaolaj legfőbb alapanyaga a mentol és a menton.

Ez a kettő fertőtlenítő, hűsítő, frissítő hatást biztosít. Mire jó meg a japán mentaolaj? Ez tisztítja a légutakat, intenzíven frissít és a szellemi fáradtság esetén élénkíti az elmét. Sokan azért alkalmazzák előszeretettel, mert idegkimerültség, túlterheltség esetén tonizál, frissít, csillapítja az idegeket, élénkíti a koncentrációt és nem utolsó sorban légfrissítőként is megállja a helyét. A japán mentaolaj a sportolók kedvence is, hiszen ez izomláz vagy izomfáradtság esetén is bevethető. Ekkor az ember a fájó területbe jó alaposan be kell dörzsölje a szert. Magas hatóanyag tartalmának hála nagyon intenzív a hűsítő hatása. De érdemes ennek 2 cseppjét édesmandula- vagy jojoba bőrápoló olajban elkeverni. Az illóolajok közül is sokfélével keverhető. Miért olyan felkapottak ezek napjainkban? Tény és való, hogy a természetes illóolajok pozitívan befolyásolják az ember testi és lelki egyensúlyát, megteremtve azt a harmóniát, amire a rohanó világban nagy szükség van.

Ezeknek a páratlan termékeknek megvan az a képességük, hogy közvetlenül az agy limbikus rendszerére gyakorolnak jótékony hatást. Ezáltal indulnak be a fontos fiziológiai és pszichikai folyamatok. Ez a hatásmechanizmus leginkább akkor indul be, amikor az ember belélegzi az olajat. Az aromalámpába vagy a párologtatóba cseppentet illóolajok tehát nem csupán felfrissítik az egész lakást, hanem nyugtatólag is hatnak a lakókra. A párologtatáskor a kedvelt illóolajok pár cseppjére van csak szükség. Aki például nehezen alszik el, az nyugodtan használhatja ezt a jól bevált technikát.

Címkék: