Modern áttörés: interaktív televízió

Kategória: Szolgáltatás

A média egyik alapvető részét képezi a televíziózás, amely az internet után a legnépszerűbb, azonban annál sokkal régebbi. Mint ahogyan minden más, ez is időről-időre fejlődik, korszerűsödik, ezáltal pedig a szórakoztatás minősége minden eddiginél magasabb szintet ért el. Az interaktív televízió többféleképpen értelmezhető, éppen ezért nincs is közismert meghatározása.

Vannak olyanok, akik szerint arra utal a kifejezés, hogy a tévéműsort különféle interaktív elemekkel bővítik ki, mint például az élő betelefonálás, hozzászólás, illetve a hírműsorok esetén a két különböző helyről történő közvetítés. Mások szerint az interaktív televízió a csatornák sokszínűségére utal, valamint arra, hogy a különböző háztartásokban élő emberek között valós idejű kapcsolat teremthető.

Bármit is jelent ez a viszonylag új kifejezés, de idővel majd meghatározásra kerül. Annyi bizonyos, hogy ez az interaktivitás nem terjed ki mindenféle műsortípusra, ezalatt pedig a filmek, illetve a sorozatok érthetőek, ellentétben a hírműsorokkal, sportközvetítésekkel.