Kategória Pécsi Tudományegyetem

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara egy neves intézmény

Kategória: Pécsi Tudományegyetem

Magyarországnak rengeteg egyeteme van, amelyek világszinten is megállják a helyüket, és ezeknek az intézményeknek temérdek kara van. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar is mindenképp egy felkapott és eredményes felsőoktatási intézménnyé nőtte ki magát, és ezt a státuszt régóta birtokolja. Ennek a karnak egy jól megtervezett és mindig sikeres küldetése van.

Ez annyit jelent, hogy az egyetem mindig arra törekedik, hogy profi képzéssel rendelkező, ambiciózus oktatóknak köszönhetően a társadalomból ide tért egyénekből intelligens, siker orientált és motivált diplomás egészségügyi szakembereket faragjon. Fő céljuk, hogy ezáltal segítsék azokat az egyéneket, csoportokat és természetesen családokat, akik épp segítségre szorulnak.

Olvasd Tovább

A Pécsi Tudományegyetem rövid története

Kategória: Pécsi Tudományegyetem

Pécsen egy rendkívül színvonalas egyetem található meg, amely nemcsak a helyieknek nyújt minőségi képzést, hanem a teljes Magyarországról vannak hallgatói, sőt, még külföldről is. A Pécsi Tudományegyetem kezdeti időszakáról nem tudunk túl sokat, ahogyan a középköri Pécsről általánosan sem. Azonban annyit mindenképp tudunk, hogy 1367-ben alapította Nagy Lajos király a Pécsi Tudományegyetemet, ugyanabban az évben, szeptember elsején, V. Orbán pápa bullája által pedig engedélyezi ezt.

A számos háború és történelmi nehézség miatt leginkább csak jelképes...

Olvasd Tovább

A Pécsi Tudományegyetem a toppon

Kategória: Pécsi Tudományegyetem

Alig köszöntött be a tavasz és egyik fesztivál a másikat éri, elkezdődtek a városnapok, falunapok, egyetemi napok. Így történt ez Pécsett is, ahol szinte egész nyáron pezseg az élet. Most különösen nagy pezsgésről lehet beszámolni, ugyanis a napokban zajlott a Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok. A négynapos pécsi rendezvényen, a becslések szerint huszonháromezer ember fordult meg. Ebből a huszonháromezerből ötezren voltak kíváncsiak a Zsolnay-negyed állandó kiállításaira. Napközben gyermekprogramok és családi programok álltak az érdeklődők rendelkezésére, erre nagyjából tizenötezer látogató volt, míg az esti teltházas koncertekre nyolcezren voltak kíváncsiak. Mivel a rendezők tízezres tömegre számítottak, ezért nagyon meglepte őket az, hogy a vártnál több mint kétszer annyi résztvevő volt.

Olvasd Tovább

A Pécsi Tudományegyetem karai

Kategória: Pécsi Tudományegyetem

Az évek tapasztalatai nagyon sokat jelentenek minden területen. Legyen szó egy kereskedelmi cikkről, egy gyárról, vagy éppen esetünkben egy egyetemről. A Pécsi Tudományegyetem története nagyon régi időkre nyúlik vissza, egész pontosan 1367-ra, amikor is Nagy Lajos király Pécsett egyetem létrehozását kezdeményezte.

Mára, ez az egyetem, a többlépcsős integrációs folyamatnak köszönhetően, az ország egyik legnevesebb egyetemévé vált. Bizony, a sok éves tapasztalat és tanulás meghozza az elvárt sikert. Az oktatás ma már tíz karon történik, az egyetem keretén belül. Hiszik és tudják, hogy kutatás nélkül a száraz tudás mit sem ér, éppen ezért kiemelt hangsúlyt fektetnek a kutatásra is.

Kapcsolataik vannak neves külföldi egyetemekkel és ku...

Olvasd Tovább

Tradíciók és jelen kapcsolódása: a Pécsi Tudományegyetem

Kategória: Pécsi Tudományegyetem

Pécsi Tudományegyetem - hazánk egyik legszínvonalasabb oktatási intézménye

Pécsi Tudományegyetem – hazánk egyik legszínvonalasabb oktatási intézménye

Hazánk egyik legkedveltebb, és legszínvonalasabb egyetemének a története az 1367-es évben kezdődött, amikor megalapításra került a Pécsi Tudományegyetem. I. Lajos nevéhez fűződve ez volt az ország első egyeteme, mely az évek során egyre nívósabb lett, mígnem 1951-ben kivált belőle az orvosi kar, és Pécsi Orvostudományi Egyetem néven működött tovább.

Napjainkban nem csak regionális, de országos szinten is előkelő helyet foglalnak el a Pécsi Tudományegyetem karjai, melyek között igen kedveltnek számítanak az Állam-, és Jogtudományi Kar, az Általános Orvostudományi Kar, a Bölcsészettudományi, vagy például a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar. Jelenleg összesen tíz karon folyik olyan színvonalas oktatás, melynek végzősei diplomásként kétségtelenül megállják a helyüket a „nagybetűs” életben is.

A tra...

Olvasd Tovább

A munka és oktatás terén a Pécsi Tudományegyetem előkelő helyen áll

Kategória: Munka és oktatásPécsi állásokPécsi Tudományegyetem

A Baranya megyei városnak kiemelkedő szerepe van hazánk oktatási és kutatási területén. A Pécsi Tudományegyetemről kikerülő diákok mind magasan kvalifikáltak és megállják a helyüket a szakterületükön.

A munka és oktatás terén ennek az intézménynek hatalmas jelentősége van Pécs városában. Az egyik legnagyobb munkáltatónak tekinthető a Pécsi Tudományegyetem, hiszen különféle kiszolgáló egységek tartoznak hozzá, ahol alkalmazottak százai dolgoznak.

A pécsi állásokat hirdetők előszeretettel várják az itt tanuló hallgatókat rendes állásban vagy akár gyakornokként is. A sláger szakokon végzett diákokat a legkülönfélébb ajánlatokkal csábítják el a magyar és multinacionális cégek.

A Pécsi Tudományegyetemen a világ minden részéréről tanulnak hallgatók különféle ösztöndíjak keretében. Ebből következik az, hogy az angol nyelvű oktatás bizonyos szakokon már teljesen hétköznapivá vált.

Olvasd Tovább