Pecs Hungary? Egyértelmű célpont a külföldiek számára

Kategória: Pécs

Magyarországnak rengeteg ismert városa van, amelyek közül Budapest, Debrecen és Pécs is kimagaslik. Az utóbbi igen kedves a külföldiek számára, akiket leginkább a történelmi jelleg fog meg. A turisták a böngészőbe beütik a Pecs Hungary kifejezéseket, és máris tudják, hogy ide érdemes ellátogatni. A város hihetetlen történelemmel rendelkezik, és ez mindenki megfog.

A kuriózumok közé tartozik, hogy a város püspökséget Szent István király alapította az első ezredforduló elején, az ország első egyetemét pedig Nagy Lajos király hozta létre 1367-ben. Fontos azt is tudni, hogy a mai napig is itt működik hazánk legnagyobb létszámmal rendelkező egyeteme, hiszen ez közel 34 ezer hallgatóval rendelkezik, mely a budapesti egyetemekkel is fel tudja venni a versenyt.

A középkori Pécs Magyarország kulturális, művészeti életének egyik központja volt, melyben a híres Janus Pannonius püspök is sokat segített. Őt tartják a magyar humanizmus nagy költőjének, aki a latin nyelvű magyar költészet legkimagaslóbb szereplője volt. A Pecs Hungary kulcsszavakra kiadott eredmény mindenkit elkápráztat.

Címkék:  ,