Praktikus szerszám a csapágylehúzó

Kategória: Webáruház Comments: No comments

Gördülős csapágy

A csapágyak olyan gépelemek, amelyek elnyelik az alkatrészekre ható erőket és csökkentik a súrlódást, ezáltal jelentősen meghosszabbítják egy gépezet élettartamát.

Általában tengelyeken helyezkednek el, amikre egyszerűen rászorulnak. A csapágylehúzó lehetővé teszi ezeknek a gépelemeknek a cseréjét, ugyanis szakszerűen lehet ezzel a szerszámmal eltávolítani a tengelyről. Természetesen az emberi találékonyság még számos alternatív megoldást fejlesztett ki, amelyek során nélkülözhető a csapágylehúzó használata, viszont ezzel sokkal bonyolultabbá válik egy egyszerű alkatrésznek a cseréje.

Mellesleg könnyen megtörténhet, hogy más alkatrészekben is kárt teszünk a sufni megoldásokkal. A csapágylehúzónak viszont ott a helye minden szerelőműhelyben.

Bizonyos helyzetben az otthoni környezetben is megállja a helyét, hiszen megtörténhet, hogy elromlik a fűnyíró vagy az autó motorjában kell kicserélni saját kezűleg egy csapágyat. A csapágylehúzó többféle változatban és méretben kapható a cvgshop.hu webáruházban, verhetetlen áron.

Címkék: