Rendkívül ellenálló a flexibilis csemperagasztó

Kategória: Webáruház

Flexibilis csemperagasztó

Az építőanyagok minősége nagyban befolyásolják a végeredményt. Megoszlanak a vélemények arról, hogy indokolt-e a flexibilis csemperagasztó használata vagy sem.

Bizonyos esetben kifejezetten előnyös, hiszen ezzel elkerülhető a hidegburkolat utólagos deformálódása, illetve kisebb a valószínűsége a hajszálrepedések megjelenésének, ami rengeteget ronthat a felületek esztétikáján. A flexibilis csemperagasztó száradás közben nem feszíti szét a kerámialapokat.

De mit is jelent pontosan, hogy flexibilis csemperagasztó? Elsősorban azt, hogy rugalmas, tehát jól deformálódik, miközben ez nem látszik meg a csempéken. Sokkal magasabb fokú tapadással és szakítószilárdsággal rendelkezik, mint a hagyományos változatok.

Ezek olyan tulajdonságok, amelyek leginkább a kültéri burkolatok esetében válnak előnyössé, ugyanis így nem jelenthet problémát a hirtelen hőmérsékletváltozás. Az ennek során fellépő, úgynevezett hősokk által keletkező feszültséget képes kompenzálni a flexibilis csemperagasztó. Ez a jelenség előfordulhat például egy forró nyári napon, amikor hirtelen zápor alakul ki.