Szemhéjplasztika után szabad szaunázni?

Kategória: Szolgáltatás Comments: No comments

Szemhéjplasztika műtét

Az ember nagyon sok mindenre képes a szépség elérése érdekében. Szerencsére napjaink modern világában már a szemhéjplasztika is elérhető szinte bárkinek. Ezáltal néhány évet könnyedén letagadhat a korából. Szemhéjplasztika műtét után egy bizonyos ideig semmiképp nem szabad szaunába menni (forrás: https://www.drfalus.hu/kezeleseink/szemhejplasztika).

Ez csupán egy lényeges szabály a sok közül, amit bizony be kell tartani. Aggodalomra azonban semmi ok, mert tapasztalni fogja a sikeres műtétet követően, hogy teljes mértékben megérte az egész beavatkozás. Egyszerű laborvizsgálat szükséges a plasztika előtt, de persze azt is fel kell mutatnia, amennyiben már volt előzőleg hasonló műtéte.

Egyes betegségek esetében vagy ha gyógyszeres kezelés alatt áll, akkor nagy valószínűséggel további vizsgálatok kellenek. Ha mindent rendben találtak, akkor könnyedén megvalósulhat a beavatkozás, aminek a következtében az arc fiatalabb és feszesebb lesz. Az eredmény azonnal látható, a hegek pedig teljesen észrevehetetlenek.

Természetesen enyhe fájdalmat fog érezni néhány napon keresztül, azonban ez teljes mértékben elfogadott, ugyanis minden műtét után átesnek ezen a páciensek. Arra azonban kimagaslóan nagy figyelmet kell fordítani, hogy még véletlenül se érje víz a sebet. A hegeket természetesen leragasztja a szakorvos egy különleges kötéssel, amit nem érhet víz egészen a varratszedésig.

Feltétlenül javasolt néhány napos otthoni pihenés és nem végezhet olyan tevékenységet, ami megviselné a szemeket. Például az olvasás vagy a televízió nézését érdemes egy darabig szüneteltetni és csakis a pihenéssel foglalkozzon! Továbbá érdemes ezt a szabadság alatt elvégeztetni, ugyanis csak 1-2 hét múlva lehet visszatérni munkába, valamint legalább 1 hónapig kerülni kell bármilyen sporttevékenységet.

Továbbá teljes 2 héten keresztül nem ajánlott sminkelni a szemeket, hogy még véletlenül se befolyásolja semmilyen anyag a hegeknek a gyógyulását. Az UV fényt pedig legalább fél évig mellőzni kell, ezért a szolárium és a napozás is ki van zárva.