Az elektromos konvektor működési elve

Kategória: Webáruház Comments: No comments

Az egyik legelterjedtebb fűtési megoldásnak az elektromos fűtési technikák bizonyulnak. Nagyon könnyen alkalmazható és az elv, amire felépülnek az is rendkívül egyszerűnek bizonyul. Az elektromos konvektor az egyik legegyszerűbb fűtési forma.

Az egész rendszer a fűtőszál elektromos áram általi felizzására alapszik és ezáltal sugározza a hőt. A felmelegített levegőt a rácsos tetején tudja leadni. Ezek a megoldások kifejezetten kiegészítő fűtésre alkalmasak.

Egy ilyen fűtőtest alkalmazásával rendkívül leegyszerűsíthető a fűtés és annak szabályozása. Az elektromos konvektor, nincs helyhez kötve, bármikor áthelyezhetjük, ebből kifolyólag következik, hogy nem túl kedvező az áramfogyasztása.

Ráadásul a beépített izzó miatt nem a legbiztonságosabb és az élettartalmát sem nevezhetjük hosszúnak. Általában mindig hordozható formával találkozunk és nagyon egyszerű vezérléssel. Tökéletes választás lehet a hétvégi nyaralóba, házikóba vagy tavasszal és ősszel, amikor az estéket kicsit kellemesebb szeretnénk tenni.