Így tud segíteni az Aviva torna a nőknek

Kategória: Egészség Comments: No comments

Aviva torna

Szabálytalan menstruációval, túl rövid vagy túl hosszú havi ciklusokkal, bármilyen indok nélküli meddőséggel, miómával, policisztás petefészek (PCOS) szindrómával, hőhullámokkal vagy túlsúllyal küzdesz? Az Aviva módszer válaszokat ad ezekre a problémákra. Ez egy strukturált, non invazív és mérsékelt testmozgási technika, aminek terápiás hatása van a női reproduktív rendszerre.

Aviva Gabriella Steiner gyógytornász az 1960-as évektől Tel-Avivban tanította a módszert azzal a céllal, hogy a nők átvegyék az irányítást a ciklusuk felett. A mozgások az úgynevezett „munkazónákra”, azaz a testnek a medence, csípő és alsó hasi régióra összpontosulnak. A valtozasmuhely.hu weboldal szerint az Aviva torna kivételesen hatásos tud lenni különféle nőgyógyászati panaszok kezelésére. A módszer gyakorlása növeli a reproduktív szervek vérkeringését és javítja a nők menstruációs ciklusában döntő szerepet játszó hormonok termelését és átvitelét.

Azonban nemcsak a reproduktív szerveket erősíti, hanem feloldja a keringési elzáródásokat és helyreállítja a hormonális rendszer rendkívül finom egyensúlyát. Az izmok összehúzódását, kiengedését és a vérkeringést javító gyakorlatokat úgy állítjuk össze egymás után, hogy azok nagyon hatékonyak a különféle nőgyógyászati problémák leküzdésében. A gyakorlatok különböző területeket befolyásolnak, így segíthetnek azoknak a férfiaknak, akik inkontinenciával, menopauzával vagy meddőséggel küzdenek, valamint azoknak a hölgyeknek, akik gyermeket szeretnének szülni.

Az Aviva alapvető módszereit a 4 órás foglalkozás keretében lehet elsajátítani. A 18 alapgyakorlat ezután bárhol és bármikor elvégezhető. A foglalkozásokon azt is megvitatjuk, hogy milyen életmód változtatásokat érdemes megvalósítani a céljaink elérése érdekében (például testtartás, alvás, táplálkozás javítása). Vannak azonban olyan esetek, amikor az Aviva módszer alkalmazása nem ajánlott, ezért érdemes egyeztetni előtte, ha fogamzásgátló tablettát szedsz, hormonkezelés alatt állsz vagy endometriózist állapítottak meg az orvosok.

Címkék: