A pezsgő múzeum káprázatos látványa

Kategória: Étel-Ital Comments: No comments

A legtöbben úgy képzelünk el egy múzeumot, mint egy hagyományos házat, esetleg régi kastélyt, amiben különféle tárgyak vannak kiállítva. A Törley pezsgő múzeum alapjában véve nem ilyen, bár valóban nagyon sok érdekes dolgot lehet itt is megtekinteni. Ez a múzeum ugyanis olyan történetet mutat be, amelyik most is elevenen él és fejlődik.

Itt betekintést nyerhetünk a magyar pezsgőzési kultúra születésébe és fejlődésébe, ami mintegy 130 éve tart már. Visszatérve arra, hogy a pezsgő múzeum mitől különlegesebb, mint a több, a legfontosabb ok az, hogy gyűjtemény-tartalmában és külsejében is valódi különlegességnek számít. Először egy pezsgős dugó belsejébe lépünk, ami a kiállítótér, majd innen a pezsgős palackba jutunk, majd egy pohárba sétálhatunk át.

A pezsgő múzeum tehát dizájnos látványnak is nagyon pazar, de az igazán érdekes részek akkor jönnek, amikor a látogatók a korabeli relikviák, feljegyzések segítségével betekintést nyerhetnek egy olyan világba, amelyik történelmünk egy részét képezi.

Címkék:  ,