A szervezetben akkor lép fel laktózérzékenység, ha hiányzik a laktóz nevű enzim, ami a tejben és a tejtermékekben megtalálható laktóz egyszerű cukorrá való átalakításáért felelős. Ha valakinél ez a helyzet állt elő, akkor mindenképpen a laktózmentes termékek fogyasztását szükséges választania. Bizonyos kutatások eredménye azt mutatja, hogy a laktózintolerancia a 20 és 40 év közöttieket veszélyezteti leginkább.
Ráadásul a rendellenességnek az sem kizáró oka, hogy korábban rendszeresen és bármilyen probléma nélkül fogyasztottak tejtermékeket. Korábbi szokásaikat azonban nem kell feladniuk a laktózmentes termékek segítségével. Nagyszerű produktumok vásárolhatóak meg a naturreform.hu webáruházból, amelyeknek használatával az érintettek életvitele jelentősen javítható.
Így nem kell a szervezetüknek megbirkóznia a tejcukor által kiváltott kínzó kellemetlenségekkel, mint a puffadás, a hasmenés vagy a fájdalmas görcsök. Tehát rengeteget segítenek a laktózmentes termékek a bajban, érdemes ezek felé fordulni szükség esetén.